Welkom op de FAMO website

Heeft u problemen met inloggen? klik hier

Bent u nog geen lid van FAMO?

Word hier lid!

Sluit aan bij het netwerk van meer dan 800 professionals!

Word nu lid

Tax Fund Congres: verschuiving van rijksbelasting naar lokale belasting

BDO nieuwsbrief juni 2017 1Het kabinet heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over een voorontwerp wetsvoorstel voor de verruiming van het gemeentelijk belastinggebied. - BDO
De verschuiving van vier miljard inkomstenbelasting zou per 2019 ingaan. De belangrijkste argumenten voor deze verruiming zijn:

 

  • de versterking van de lokale democratie;
  • de vergroting van de doelmatigheid van inkomstengelden;
  • de verlaging van de lasten op arbeid (vergroting werkgelegenheid).

Het Tax Fund, een joint venture van BDO en Tilburg University, nam de afgelopen maanden het voorontwerp onder de loep. Namens het Tax Fund doken studenten van de faculteit Economie en de faculteit Rechten van Tilburg University in bovenstaande argumenten en deden zij een rechtsvergelijking. Ook onderzochten zij de verhouding tussen gemeentelijke belastingen en het EU-recht, rijksbelastingen, sociale premies, verdragen en bestaande gemeentelijke heffingen. Op het Tax Fund Congres presenteren zij hun onderzoeksresultaten. Ook zullen vooraanstaande sprekers hun visie op de verruiming geven.

Meer informatie en aanmelden
Het Tax Fund Congres vindt plaats op 20 juni in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. Meer informatie en de mogelijkheid tot kosteloos aanmelden is te vinden op de evenementenwebsite.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn